Förtydligande i första stycket: från ingått ett joint venture till slutit avtal om att ingå ett joint venture
Förtydligande i sj&aumltte stycket: utbyggt med ytterligare information efter första meningen.

(STOCKHOLM, 20:e maj 2016) Starbreeze, en oberoende skapare, utgivare och distributör av högkvalitativa underhållningsprodukter, har slutit avtal om att ingå ett joint venture med IMAX för att skapa ett koncept för destinationsbaserade VR-upplevelser under IMAX varum&aumlrke d&aumlr bolagen &aumlr likv&aumlrdiga partners. Överenskommelsen inneb&aumlr bland annat att parterna ska erbjuda på Starbreeze unika VR-headset StarVR i en IMAX-miljö. Dessutom kommer konsumenter en utpr&aumlglad, destinationsbaserad VR-upplevelse som baseras Starbreeze katalog av VR-underhållning och VR-spel göras tillg&aumlngliga för IMAX kunder.

Blir projektet framgångsrikt &aumlr avsikten att rulla ut konceptet globalt. IMAX har i dagsl&aumlget drygt 1 000 teatrar i 68 l&aumlnder.

"Vi tror att ett av de b&aumlsta s&aumltten att uppleva VR, &aumlr tillsammans med andra och i högsta möjliga kvalité. Vi vill ge alla tillgång till sp&aumlnnande och högkvalitativa VR-upplevelser i biografer och på andra anl&aumlggningar runt om i v&aumlrlden", s&aumlger Bo Andersson Klint, Starbreeze vd. "Denna öppna content-plattform kommer att underhålla miljontals konsumenter v&aumlrlden över. StarVR HMD, tillverkad av vår partner, det ledande taiwanesiska elektronikföretaget Acer, och IMAX varum&aumlrke med global r&aumlckvidd genom sina anl&aumlggningar, &aumlr en fantastisk kombination för våra målgrupper".

" I takt med att tekniken och nöjeslivet utvecklas, forts&aumltter vi att innovera och hitta nya plattformar för att utöka The IMAX Experience", sa IMAX Corp. CEO Richard L. Gelfond. "Vi tror att VR tar oss in i en ny tidsålder som &aumlr fantastiskt lovande och &aumlr en naturlig utveckling för IMAX givet vårt etablerade n&aumltverk över hela v&aumlrlden, vår uppslukande underhållnings know-how, och starka förhållande till filmskapare, studios och utst&aumlllare. Precis som IMAX tillhandahåller den b&aumlsta cinematiska upplevelsen, &aumlr Starbreeze pionj&aumlr inom den framv&aumlxande VR-marknaden och deras headset levererar en bredare, "IMAX-liknande" field of view som tillåter konsumenterna att se, k&aumlnna, röra och spela i nya v&aumlrldar på ett starkt, uppslukande, och realistiskt s&aumltt. Medan vårt partnerskap med Google s&aumltter IMAX i VR-inspelnings branschen, ger Starbreeze oss möjligheter för innehållsdistribution och hj&aumllper oss att erbjuda en helhetslösning i ett VR-ekosystem."

Förutom Starbreeze produkter kommer &aumlven andra VR-produktioner att göras tillg&aumlngliga för IMAX- publiken. IMAX avser att etablera fler samarbeten för att skapa VR-underhållning genom sitt n&aumltverk i filmindustrin.

Starbreeze tidigare utannonserade koncept StarCade, kommer att införlivas i samarbetet med IMAX och en ny tidpunkt för öppning kommer att utannonseras. StarCade &aumlr ett platsbaserat initiativ för VR-centra d&aumlr kunder ska kunna få en premium VR-upplevelse. Starbreeze har valt plats för en första pilotanl&aumlggning för konceptet. Denna kommer att följas upp med upp till ytterligare fem anl&aumlggningar under 2016. Se tidigare utannonsering g&aumlllande projektet StarCade: http://www.starbreeze.com/2016/01/starbreeze-unveils-its-project-starcade-vr-initiative/

###

För ytterligare information, v&aumlnligen kontakta:
Maeva Sponbergs, EVP of Communication and Head of Investor Relations, Starbreeze AB
Tel: 08-209 208, email: ir@starbreeze.com

Om Starbreeze
Starbreeze &aumlr en oberoende skapare, utgivare och distributör av högkvalitativa underhållningsprodukter. Med studios i Stockholm, Paris och Los Angeles, skapar vi spel och anna VR-underhållning, efter egen design och med licensierat innehåll. Starbreezes spel inkluderar det adrenalinstinna bankrånarspelet PAYDAY 2 och det kommande OVERKILLs The Walking Dead, en överlevnads co-op FPS, baserad på den popul&aumlra serien.

Starbreeze mål &aumlr att utveckla verkligt uppslukande virtuella upplevelser genom att integrera mjukvara och hårdvara i sin StarVR-hj&aumllm med unik synf&aumlltsvidd, och en vilja att ta högklassig VR till en stor publik. Starbreeze lanserade StarVR med en VR-upplevelse på Electronic Entertainment Expo (E3) i juni 2015 genom att teama upp med franska Infinite Eye. I januari 2016 presenterade Starbreeze sitt StarCade-initiativ; center som bjuder in folk att omslutas av premium-VR-upplevelser. Starbreeze första filmbaserade VR-upplevelsen "Cockadoo Spritz" i regi av Stephane Barbato, hade premi&aumlr på filmfestivalen i Cannes 2016.

Med huvudkontor i Stockholm, Sverige, &aumlr Starbreeze aktier noterade på Nasdaq Stockholm First North Premier under tickersymbolerna STAR A och STAR B med ISIN-koder SE0007158928 respektive SE0005992831. Remium Nordic &aumlr bolagets Certified Adviser. För mer information, besök http://www.starbreeze.com, http://www.starvr.com, http://www.overkillsoftware




This announcement is distributed by NASDAQ OMX Corporate Solutions on behalf of NASDAQ OMX Corporate Solutions clients.
The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.
Source: Starbreeze AB via Globenewswire

HUG#2014214

Source(s) : Starbreeze AB