Kallelse till ÅRSSTÄMMA i Starbreeze AB (publ)

Aktie&aumlgarna i Starbreeze AB (publ), 556551-8932, kallas h&aumlrmed till årsst&aumlmma onsdagen den 25 maj 2016 klockan 16.00 på Grand Hôtel, lokal: "Stockholm", Södra Blasieholmshamnen 8, Stockholm.

Anm&aumllan

Aktie&aumlgare som önskar delta i bolagsst&aumlmman ska

  • dels vara införd i eget namn i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken torsdagen den 19 maj 2016,
  • dels göra anm&aumllan till bolaget senast torsdagen den 19 maj 2016, helst före kl.16.00, till adress Starbreeze AB, "Årsst&aumlmma", Box 7731, 103 95 Stockholm eller via e-post: bolagsstamma@starbreeze.com.

Vid anm&aumllan ska uppges namn, person-/organisationsnummer, adress, telefonnummer och aktieinnehav. I det fall aktie&aumlgaren avser att låta sig företr&aumldas genom ombud måste behörighetshandlingar, såsom exempelvis fullmakter och registreringsbevis, vara tillg&aumlngliga vid st&aumlmman. Sådana behörighetshandlingar bör emellertid &aumlven bil&aumlggas anm&aumllan. För den som önskar företr&aumldas av ombud tillhandahåller bolaget fullmaktsformul&aumlr som finns tillg&aumlngligt på bolagets hemsida, www.starbreeze.com.

Aktie&aumlgare som har sina aktier förvaltarregistrerade måste, för att &aumlga r&aumltt att delta vid bolagsst&aumlmman, tillf&aumllligt omregistrera aktierna i eget namn. Aktie&aumlgare som önskar sådan omregistrering måste underr&aumltta sin förvaltare om detta i god tid före torsdagen den 19 maj 2016, då sådan omregistrering ska vara verkst&aumllld.

Förslag till dagordning

  1. St&aumlmmans öppnande
  2. Val av ordförande vid st&aumlmman
  3. Uppr&aumlttande och godk&aumlnnande av röstl&aumlngd
  4. Godk&aumlnnande av dagordning
  5. Prövning om st&aumlmman blivit behörigen sammankallad
  6. Val av en eller två justeringsm&aumln
  7. Framl&aumlggande av årsredovisning och revisionsber&aumlttelse samt koncernredovisning och koncernrevisionsber&aumlttelse för r&aumlkenskapsåret 1 juli - 31 december 2015 samt, i anslutning d&aumlrtill, anförande av verkst&aumlllande direktören
  8. Beslut om
    1. fastst&aumlllande av resultatr&aumlkning och balansr&aumlkning samt koncernresultatr&aumlkning

och koncernbalansr&aumlkning,

  1. dispositioner betr&aumlffande bolagets resultat enligt den fastst&aumlllda balansr&aumlkningen
  2. beslut om ansvarsfrihet för styrelseledamöterna och verkst&aumlllande direktören
  3. Fastst&aumlllande av antalet styrelseledamöter och styrelsesuppleanter, som ska v&aumlljas av st&aumlmman
  4. Fastst&aumlllande av arvoden till styrelsen och revisor
  5. Val av styrelse och styrelseordförande
  6. Val av revisor
  7. Beslut om bemyndigande till styrelsen att besluta om nyemission
  8. Beslut om utseende av valberedning
  9. Beslut om antagande av riktlinjer för ers&aumlttning till ledande befattningshavare
  10. Beslut om &aumlndring av bolagsordningen
  11. St&aumlmmans avslutande

Styrelsens förslag till disposition betr&aumlffande bolagets resultat (punkt 8 b)

Styrelsen föreslår att utdelning för r&aumlkenskapsåret 1 juli - 31 december 2015 inte l&aumlmnas samt att ansamlad vinst om 287 562 522,97 kronor, bestående av balanserat resultat om 26 949 849,57 kronor, fond för verkligt v&aumlrde -637 249,00 kronor, överkursfond om 211 255 430,93 kronor samt årets resultat om 49 994 491,47 kronor, överförs i ny r&aumlkning. 

Valberedningens förslag till styrelse, styrelsearvode m.m. (punkt 9-12)

Bolaget har vid tidpunkten för kallelsens utf&aumlrdande inte erhållit något förslag från valberedning avseende punkterna 9-12. Valberedningen har meddelat Bolaget och den forts&aumltter sitt arbete och så snart Bolaget erhåller valberedningens förslag kommer dessa att offentliggöras.

Styrelsens förslag till bemyndigande av styrelsen att besluta om nyemission (punkt 13)

Styrelsen föreslår att årsst&aumlmman bemyndigar styrelsen att vid ett eller flera tillf&aumlllen, intill tiden fram till n&aumlsta årsst&aumlmma, med eller utan avvikelse från aktie&aumlgarnas företr&aumldesr&aumltt, fatta beslut om nyemission av aktier, såv&aumll A-aktier som B-aktier, eller av konvertibler eller teckningsoptioner ber&aumlttigande till A-aktier och/eller B-aktier, motsvarande (vid t&aumlnkt utövande av sådana konvertibler eller optioner i förekommande fall) högst tio procent av vid var tid utestående antal aktier, mot kontant betalning, genom kvittning eller apport. Syftet med bemyndigandet och sk&aumllet till avvikelsen från aktie&aumlgarnas företr&aumldesr&aumltt &aumlr att bolaget ska kunna emittera aktier i samband med förv&aumlrv av bolag eller rörelser, samt kunna genomföra riktade emissioner i syfte att införskaffa kapital till bolaget, till exempel i samband med finansiering av spelproduktion. Emissionskurs får inte understiga ett marknadsm&aumlssigt pris. Övriga villkor beslutas av styrelsen och ska vara marknadsm&aumlssiga.

Beslut enligt ovan föruts&aumltter för sin giltighet att det bitr&aumlds av aktie&aumlgare med minst 2/3 av såv&aumll de avgivna rösterna som de aktier som &aumlr företr&aumldda vid st&aumlmman.

Styrelsens förslag till beslut om utseende av valberedning (punkt 14) 

Styrelsen föreslår att förfarandet för tills&aumlttande av valberedning inför årsst&aumlmma 2017 ska i huvudsak gå till enligt följande.

Bolaget ska ha en valberedning bestående av styrelsens ordförande samt tre ytterligare ledamöter, vilka ska representera de röstm&aumlssigt största &aumlgarna eller &aumlgargrupperna. De tre till röstetalet största aktie&aumlgarna kommer att kontaktas på grundval av bolagets, av Euroclear tillhandahållna, förteckning över registrerade aktie&aumlgare per den 1 september varje år. Den aktie&aumlgare som inte &aumlr registrerad i Euroclear, och som önskar att vara representerade i valberedningen, ska anm&aumlla detta till styrelsens ordförande senast den 1 september samt kunna styrka &aumlgarförhållandet. Vid bedömningen av vilka som utgör de tre till röstetalet största &aumlgarna ska en grupp aktie&aumlgare anses utgöra en &aumlgare om de (i) &aumlgargrupperats i Euroclear-systemet eller (ii) offentliggjort och till bolaget skriftligen meddelat att de tr&aumlffat skriftlig överenskommelse att genom samordnat utövande av röstr&aumltten inta en långsiktig gemensam hållning i fråga om bolagets förvaltning. Styrelsens ordförande ska snarast efter utgången av april månad sammankalla de tre röstm&aumlssigt största aktie&aumlgarna i bolaget till valberedningen. Om någon av de tre röstm&aumlssigt största aktie&aumlgarna avstår sin r&aumltt att utse ledamot till valberedningen ska n&aumlsta aktie&aumlgare i storleksordning beredas tillf&aumllle att utse ledamot. Ordförande i valberedningen ska, om inte ledamöterna enas om annat, vara den ledamot som representerar den största aktie&aumlgaren. Namnen på de tre &aumlgarrepresentanterna och namnen på de aktie&aumlgare de företr&aumlder ska offentliggöras så snart valberedningen utsetts, vilket ska ske senast sex månader före årsst&aumlmman.

Valberedningens mandatperiod str&aumlcker sig fram till dess att ny valberedning utsetts. Arvode ska ej utgå till valberedningens ledamöter. Valberedningens uppgift ska vara att inför årsst&aumlmma och, i förekommande fall, extra bolagsst&aumlmma, framl&aumlgga förslag avseende antal styrelseledamöter som ska v&aumlljas av st&aumlmman, styrelsearvode, styrelsens sammans&aumlttning, styrelseordförande, ordförande på bolagsst&aumlmma samt, i förekommande fall, val av revisorer och revisorsarvoden.

Aktie&aumlgare som utsett representant till ledamot i valberedningen &aumlger r&aumltt att entlediga sådan ledamot och utse ny representant till ledamot i valberedningen. För det fall v&aumlsentlig för&aumlndring i &aumlgarstrukturen sker ska också valberedningens sammans&aumlttning &aumlndras i enlighet d&aumlrmed. Om för&aumlndringen sker senare &aumln två månader före årsst&aumlmman kan den nya större &aumlgaren v&aumllja att ist&aumlllet utse en representant som ska adjungeras till valberedningen.

Styrelsens förslag till beslut om antagande av riktlinjer för ers&aumlttning till ledande befattningshavare (punkt 15)

Styrelsen föreslår att årsst&aumlmman beslutar att godk&aumlnna styrelsens förslag till riktlinjer för ers&aumlttning till bolagets ledande befattningshavare enligt nedanstående. Med bolagsledning avses verkst&aumlllande direktören och övriga ledande befattningshavare i bolaget.

Bolaget ska erbjuda marknadsm&aumlssiga villkor som gör att bolaget kan rekrytera och behålla kompetent personal. Ers&aumlttningen till bolagsledningen ska bestå av fast lön, pension och andra sedvanliga förmåner. D&aumlrutöver ska styrelsen årligen utv&aumlrdera huruvida aktierelaterade eller aktiekursrelaterade incitamentsprogram bör föreslås årsst&aumlmman. 

Den fasta lönen omprövas som huvudregel en gång per år och ska beakta individens kvalitativa prestation. Ers&aumlttningen till den verkst&aumlllande direktören och övriga ledande befattningshavare ska vara marknadsm&aumlssig. Styrelsen ska vidare &aumlga fatta beslut om rörlig ers&aumlttning i form av kontant bonus till

belopp som på årsbasis ej överstiger en fast årslön för berörd ledande befattningshavare.

För verkst&aumlllande direktör och ledande befattningshavare erl&aumlggs avgiftsbest&aumlmda pensionspremier vilka motsvarar kostnaden enligt sedvanlig ITP-plan. 

Vid upps&aumlgning från verkst&aumlllande direktörens sida råder en upps&aumlgningstid om sex månader och vid upps&aumlgning från bolagets sida g&aumlller en upps&aumlgningstid om nio månader. Övriga ledande befattningshavare ska ha en upps&aumlgningstid på tre till nio månader. Det finns inga avtal om avgångsvederlag. 

Styrelsen har r&aumltt att frångå ovanstående riktlinjer om styrelsen bedömer att det i ett enskilt fall finns s&aumlrskilda sk&aumll som motiverar det.

Beslut om &aumlndring av bolagsordningen (punkt 16)

Styrelsen föreslår att bolagsordningen ses över med ett antal redaktionella &aumlndringar och strykningar utan egentliga &aumlndringar i sak. Dessa &aumlndringar avser bland annat regler för kallelse och avhållande av årsst&aumlmma, samt framförallt att verksamhetsföremålet uppdateras för att b&aumlttre beskriva bolagets verksamhet. Vidare föreslås att l&aumlgsta och högsta antalet styrelseledamöter utökas, från nuvarande tre - sex ledamöter till fyra - åtta ledamöter.

Antalet aktier och röster 

Vid tidpunkten för kallelsen utf&aumlrdande finns det i bolaget totalt 243 364 127 aktier, varav 57 465 928 aktier av serie A och 185 898 199 aktier av serie B, samt totalt 760 557 479 röster.

R&aumltt till upplysningar

Aktie&aumlgare som &aumlr n&aumlrvarande vid bolagsst&aumlmman har r&aumltt att beg&aumlra upplysningar avseende &aumlrenden på dagordningen eller bolagets ekonomiska situation i enlighet med 7 kap. 32 § aktiebolagslagen (2005:551).

Handlingar

Redovisningshandlingar och revisionsber&aumlttelse, fullmaktsformul&aumlr samt styrelsens fullst&aumlndiga förslag till beslut avseende punkterna 13-16 ovan kommer senast onsdagen den 4 maj 2016 att finnas på bolagets hemsida, www.starbreeze.com, samt hållas tillg&aumlngliga hos bolaget på ovan angiven adress. Handlingarna kommer vidare kostnadsfritt att s&aumlndas till aktie&aumlgare som så beg&aumlr och uppger sin postadress.

Stockholm i april 2016

Starbreeze AB (publ)

Styrelsen

Kort om Starbreeze

Starbreeze &aumlr en oberoende skapare, utgivare och distributör av högkvalitativa underhållningsprodukter. Med studios i Stockholm, Paris och Los Angeles, skapar vi spel efter egen design och med licensierat innehåll, med målet att skapa starka franchise i och utanför sj&aumllva spelet.  Vi lever och dör för gameplay.

Starbreeze senaste spel omfattar det adrenalinstinna bankrånarspelet PAYDAY 2 och det kommande överlevnads shootern OVERKILL's The Walking Dead baserat på serietidningssuccén. Starbreeze &aumlr pionj&aumlr inom sj&aumllvst&aumlndig digital distribution av spel, och v&aumllkomnar utvecklare att dra nytta av dess publiceringskunnande på Steam, d&aumlr man har ett av den digitala distributionsplattformens största spelarforum.

H&aumlrn&aumlst siktar Starbreeze på att utveckla verkligt uppslukande VR-upplevelser genom att integrera mjuk- och hårdvara i Project StarVR och StarVR headsets. 

Med huvudkontor i Stockholm, &aumlr Starbreeze aktier noterade på Nasdaq Stockholm First North Premier under ticker STAR A och STAR B med ISIN-koderna SE0007158928 (A-aktien) och SE0005992831 (B-aktien). Bolagets Certified Adviser &aumlr Remium Nordic.

Mer information finns på http://www.starbreeze.com.




This announcement is distributed by NASDAQ OMX Corporate Solutions on behalf of NASDAQ OMX Corporate Solutions clients.
The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.
Source: Starbreeze AB via Globenewswire

HUG#2006993

Source(s) : Starbreeze AB