Pressmeddelande 2016-10-26

Svenska försvaret godk&aumlnner F&aumlrist Mobile som Krypto för Skyddsv&aumlrda Uppgifter, KSU. Godk&aumlnnandet inneb&aumlr att F&aumlrist Mobile, som &aumlr en s&aumlker smartphone kan anv&aumlndas av svenska myndigheter för att kommunicera sekretessbelagda uppgifter via tal, meddelanden och appar.

F&aumlrist Mobile, som &aumlr baserad på Android har inbyggd stark kryptering som skyddar mot avlyssning och intrång samt har ett helt&aumlckande skydd mot skadlig kod och n&aumltverksattacker. Med F&aumlrist Mobile kan organisationer ta tillvara alla de möjligheter och funktioner som en smartphone ger, fast med hög s&aumlkerhet och utan risk för informationsl&aumlckage.

F&aumlrist Mobile &aumlr den första smartphone som godk&aumlnts för KSU. Sedan tidigare &aumlr &aumlven Tutus filkrypteringsprogramvara Kurir, godk&aumlnd för KSU. F&aumlrist Mobile &aumlr &aumlven godk&aumlnd i flera europeiska l&aumlnder.

 

"Vi &aumlr mycket glada att Försvarsmakten kommit fram till att godk&aumlnna F&aumlrist Mobile för skydd av sekretessbelagda uppgifter. Det st&aumlrker vår position som Sveriges ledande kryptoföretag." s&aumlger Jens Bohlin, VD Tutus Data.

Tommy Hallberg, marknadschef på Tutus Data forts&aumltter: "Godk&aumlnnandet &aumlr en mycket viktig kvittens för oss och våra kunder på att F&aumlrist Mobile uppfyller de höga s&aumlkerhetskrav som st&aumllls på den h&aumlr nivån. F&aumlrist Mobile &aumlr unik i sitt slag genom att erbjuda den smarta mobilens alla fördelar - fast på ett s&aumlkert s&aumltt".

Krypto för Skyddsv&aumlrda Uppgifter - KSU
KSU &aumlr beteckning på kryptosystem som har granskats och godk&aumlnts för anv&aumlndning av svenska myndigheter. Granskningen har gjorts av försvaret inom avdelningen för krypto och IT-s&aumlkerhet på Milit&aumlra underr&aumlttelse- och s&aumlkerhetstj&aumlnsten, MUST. Myndigheten för samh&aumlllsskydd och beredskap, MSB fastst&aumlller reglerna för svenska myndigheters anv&aumlndning av kryptering.

Tutus Data AB
Tutus utvecklar kryptolösningar för kommunikation d&aumlr kraven på s&aumlkerhet &aumlr avgörande. Tutus kunder utgörs av organisationer och företag både inom den offentliga sektorn och det privata n&aumlringslivet som har behov av att kunna kommunicera på ett s&aumlkert s&aumltt. Tutus Data grundades 1992 och &aumlr idag ledande inom certifierade och godk&aumlnda kryptolösningar.

Kontaktinformation

Jens Bohlin, VD Tutus Data AB, 070-282 66 80

Tommy Hallberg, Marknadschef Tutus Data AB, 076-772 01 64




This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.
The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.
Source: Tutus Data AB via Globenewswire

Source(s) : Tutus Data AB